Εύκολες συνταγές

Συνταγή για κοτόπουλο με σάλτσα Chipotle

Σχετικά με τη συνταγή

Αποδεθείτε στις δελεαστικές γεύσεις της συνταγής My Chicken with Chipotle Sauce. Αυτό το απολαυστικό πιάτο συνδυάζει ζουμερά στήθη κοτόπουλου με μια καπνιστή και πικάντικη σάλτσα chipotle, δημιουργώντας έναν αρμονικό συνδυασμό που θα αφήσει τους γευστικούς σας να χορέψουν από χαρά. Η σάλτσα chipotle προσθέτει μια νότα θερμότητας και πλούτου, συμπληρώνοντας τέλεια το τρυφερό κοτόπουλο. Προετοιμάστε για μια γαστρονομική εμπειρία που θα σας μεταφέρει στην καρδιά της μεξικανικής κουζίνας.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Συστατικά
Ποσότητα

στήθη κοτόπουλου
4

Ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας

Σελίδες σκόρδο
3

Πιπεριές Chipotle
2

Τοματοπολτός
2 κουταλιές της σούπας

Μέλι
1 κουταλιά της σούπας

Χυμός λάιμ
2 κουταλιές της σούπας

Κύμινο σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού

Αλάτι
Για γεύση

Μαύρο πιπέρι
Για γεύση

Φρέσκος κόλιανδρος
Για γαρνιτούρα

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτή τη συναρπαστική συνταγή κοτόπουλου με σάλτσα τσιπότλε, θα ετοιμάσετε τα απαραίτητα εργαλεία και συστατικά:
– Σανίδα κοπής
– Μαχαίρι
– Τηγανί
– Μπλέντερ ή επεξεργαστής τροφίμων
– Γκριλ ή φούρνος (προαιρετικά)

Προετοιμασία

1. Ξεκινήστε ψιλοκόβοντας τις σκελίδες σκόρδου.
2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
3. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο στο τηγάνι και σοτάρετε μέχρι να μυρίσει και να ροδίσει.
4. Όσο ψήνεται το σκόρδο, αφαιρούμε τους σπόρους από τις πιπεριές και τις ψιλοκόβουμε χοντροκομμένα.
5. Μόλις το σκόρδο είναι έτοιμο, προσθέστε τις ψιλοκομμένες πιπεριές Chipotle στο τηγάνι και ανακατέψτε καλά.
6. Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας, το μέλι, το χυμό λάιμ, τη σκόνη κύμινου, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι. Αφήστε τις γεύσεις να ενωθούν σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά.
7. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς.
8. Μεταφέρετε τη σάλτσα σε μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί και να ομογενοποιηθεί καλά.
9. Προθερμάνετε το γκριλ ή το φούρνο (προαιρετικά) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
10. Αλατοπιπερώνουμε τα στήθη κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές.
11. Αν χρησιμοποιείτε σχάρα, το σήμα τα στήθη κοτόπουλου στις σχάρες του γκριλ. Μαγειρέψτε για περίπου 6-8 λεπτά ανά πλευρά, έως ότου η εσωτερική θερμοκρασία φτάσει τους 165°F (74°C). Εάν χρησιμοποιείτε φούρνο, το καρυκευμένο κοτόπουλο σε ένα ταψί και ψήστε για περίπου 20-25 λεπτά.
12. Μόλις ψηθεί το κοτόπουλο, αφαιρέστε το από τη σχάρα ή το φούρνο και αφήστε το να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά.
13. Κόβουμε τα στήθη κοτόπουλου σε λεπτές λωρίδες.
14. Σερβίρετε το κοτόπουλο κομμένο σε φέτες με μια γενναιόδωρη σάλτσα chipotle.
15. Γαρνίρετε με φρέσκο ​​κόλιανδρο για πρόσθετη φρεσκάδα και οπτική γοητεία.

Χρόνος προετοιμασίας

Η προετοιμασία αυτής της συναρπαστικής συνταγής κοτόπουλου με σάλτσα Chipotle θα διαρκέσει περίπου 30 λεπτά, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου που χρειάζεται για το μαγείρεμα του κοτόπουλου. Αυτή η συνταγή είναι μια συνταγή για ένα γρήγορο και γευστικό δείπνο το βράδυ της εβδομάδας ή όταν λαχταράτε κάτι νόστιμο χωρίς να ξοδεύετε στην κουζίνα.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Για έξτρα καπνιστή γεύση, μπορείτε να ψήσετε το κοτόπουλο αντί να το ψήσετε στο φούρνο.
– Αν προτιμάτε πιο ήπια φωτιά, μειώστε τον αριθμό των πιπεριών που θέλετε στη σάλτσα.
– Προσαρμόστε το καρύκευμα σύμφωνα με τις γευστικές σας προτιμήσεις προσθέτοντας περισσότερο αλάτι, πιπέρι ή χυμό λάιμ, αν θέλετε.
– Η σάλτσα chipotle μπορεί να προετοιμαστεί εκ των προτέρων και να αποθηκευτεί στο ψυγείο για έως και μια εβδομάδα.
– Φροντίστε να αφήσετε το κοτόπουλο να ξεκουραστεί πριν το κόψετε σε φέτες για να βρείτε ζουμερό και φερόμενο σε κάθε μπουκιά.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικά συστατικά
Ποσότητα ανά μερίδα

Θερμίδες
250

Συνολικό λίπος
10 g

Πρωτεΐνη
30 g

Υδατάνθρακες
8g

Ίνα
2g

Βιταμίνη C
15% της ημερήσιας αξίας

Σίδερο
10% της ημερήσιας αξίας

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Όταν παρουσιάζετε αυτό το υπέροχο πιάτο Chicken with Chipotle Sauce, μπορείτε να κάνετε δημιουργικούς με την επιμετάλλωσή σας. Το εμφανίστηκε το κομμένο κοτόπουλο σε ένα κρεβάτι με ζωηράμεικτα χόρτα για μια φρέσκια και πολύχρωμη παρουσίαση. Μπορείτε επίσης να σερβίρετε μαζί με το ρύζι στον ατμό ή τις ζεστές τορτίγιες για να δημιουργήσετε γευστικά τάκους κοτόπουλου ή μπουρίτο. Για ένα γεύμα, σκεφτείτε να συνδυάσετε με ψηλά λαχανικά ή μια ζουμερή σαλάτα ντομάτας και αβοκάντο. Μην ξεχάσετε να περιγράψετε επιπλέον σάλτσα chipotle πάνω από το κοτόπουλο για μια επιπλέον έκρηξη γεύσης και για να βελτιώσετε την παρουσίαση.

Συνθήκες αποθήκευσης

Αν έχετε υπολείμματα από το κοτόπουλο σας με τη σάλτσα Chipotle, αποθηκεύστε τα σωστά για να διατηρήσετε τη φρεσκάδα και τη γεύση τους. Το σήμα το μαγειρεμένο κοτόπουλο σε ένα αεροστεγές δοχείο και βάλτε το στο ψυγείο μέσα σε δύο ώρες από το μαγείρεμα. Η σάλτσα chipotle πρέπει να φυλάσσεται χωριστά σε σφραγισμένο βάζο ή δοχείο. Όταν αποθηκευτεί σωστά, το κοτόπουλο θα παραμείνει φρέσκο ​​και 3-4 ημέρες στο ψυγείο. Η σάλτσα chipotle μπορεί να διατηρηθεί έως και μια εβδομάδα. Πριν το ξαναζεστάνετε, φροντίστε να θερμάνετε καλά το κοτόπουλο σε εσωτερική θερμοκρασία 165°F (74°C) για να διασφαλίσετε την ασφάλεια των τροφίμων.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Η συνταγή κοτόπουλου με σάλτσα Chipotle προσφέρει όχι μόνο απίστευτες γεύσεις αλλά και διάφορα για την υγεία. Ο στήθος κοτόπουλου είναι μια εξαιρετική πηγή άπαχης πρωτεΐνης, συμβάλλοντας στην υποστήριξη της μυϊκής ανάπτυξης και αποκατάστασης. Είναι επίσης χαμηλά σε λιπαρά και θερμίδες, καθιστώντας μια θρεπτική επιλογή για όσους προσέχουν το βάρος τους. Οι πιπεριές Chipotle περιέχουν καψαϊκίνη, μια ένωση γνωστή για τις πιθανές αντιφλεγμονώδεις και τονωτικές των μεταβολικών στοιχείων. Επιπλέον, το σκόρδο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Ο χυμός λάιμ παρέχει μια αναζωογονητική δόση βιταμίνης C, η οποία υποστηρίζει την παραγωγή κολλαγόνου και ενισχύει την απορρόφηση σιδήρου. Συνολικά, αυτή η συνταγή συνδυάζει τη νοστιμιά με τη θρεπτική αξία.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή με κοτόπουλο με σάλτσα Chipotle, ίσως σας αρέσουν και αυτές οι γαστρονομικές δημιουργίες:
– Chipotle Lime Grilled Chicken: Μαρινάρετε το κοτόπουλο σε ένα μείγμα από πιπεριές chipotle, χυμό λάιμ και μπαχαρικά πριν το ψήσετε στη σχάρα σε ζουμερή τελειότητα.
– Smoky Chipotle Shrimp Tacos: Σοτάρετε τις γαρίδες με καρυκεύματα chipotle και μετά σερβίρετε σε ζεστές τορτίγιες με σαλάτα, αβοκάντο και μια στύψιμο λάιμ.
– Παϊδάκια Chipotle BBQ: Παϊδάκια αργά μαγειρεμένα γλασαρισμένα με καπνιστή σάλτσα μπάρμπεκιου chipotle, με αποτέλεσμα τρυφερό και γευστικό κρέας.
– Ψητά λαχανικά Chipotle Lime: Ρίξτε τα αγαπημένα σας λαχανικά με καρυκεύματα chipotle, χυμό λάιμ και ελαιόλαδο και στη συνέχεια ψήστε μέχρι να καραμελώσουν και να γίνουν νόστιμα.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή κοτόπουλου με σάλτσα Chipotle αντλεί έμπνευση από τις ζωντανές γεύσεις της μεξικανικής κουζίνας. Διάσημοι σεφ όπως ο Rick Bayless, γνωστός για την εξειδίκευσή του στη μεξικάνικη μαγειρική, έχουν επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό αυτό το πιάτο. Η δέσμευσή τους στη χρήση αυθεντικών συστατικών και τεχνικών με ενέπνευσε να δημιουργήσω αυτή τη δελεαστική συνταγή. Σας ενθαρρύνω να εξερευνήσετε τα βιβλία μαγειρικής και τις τηλεοπτικές τους πομπές για να δείτε περισσότερες φανταστικές μεξικανικές συνταγές που μπορούν να σας μεταφέρουν στην καρδιά των γαστρικών παραδόσεων του Μεξικού.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button