Εύκολες συνταγές

Συνταγή για υγιεινά μπισκότα από αλεύρι ρεβιθιού

Συνταγή για υγιεινά μπισκότα από αλεύρι ρεβιθιού

Σχετικά με τη συνταγή

Ετοιμαστείτε να με μια λιχουδιά χωρίς ενοχές αυτά τα απολαυστικά υγιεινά μπισκότα από αλεύρι ρεβιθιού. Αυτά τα μπισκότα δεν είναι μόνο νόστιμα, αλλά και γεμάτα με θρεπτικά συστατικά, καθιστώντας την τέλεια επιλογή για ένα υγιεινό σνακ ή επιδόρπιο. Η συνταγή είναι ειδικά σχεδιασμένη για να εξυπηρετεί όσους αναζητούν πιο υγιεινές εναλλακτικές χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Συστατικά
Ποσότητα

Αλεύρι ρεβιθιού
1 ½ φλιτζάνι

Λάδι καρύδας
¼ φλιτζάνι

Σιρόπι σφενδάμου
⅓ φλιτζάνι

Εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού

Μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού

Αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού

Κομμάτια μαύρης σοκολάτας
½ φλιτζάνι

Ψιλοκομμένα καρύδια (προαιρετικά)
½ φλιτζάνι

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτά τα υπέροχα μπισκότα, θα κάνετε τα εξής:

  • Μπολ ανάμειξης
  • Χτυπάμε ή κουτάλι για ανάμειξη
  • Μεζούρες και κουτάλια
  • Ταψί
  • Περγαμηνόχαρτο
  • Φούρνος

Προετοιμασία

1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350°F (175°C).
2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι από ρεβιθάκια, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
3. Προσθέστε λάδι καρύδας, σιρόπι σφενδάμου και εκχύλισμα βανίλιας στο ξηρό μείγμα. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά.
4. Διπλώνουμε τα κομμάτια μαύρης σοκολάτας και τους ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς (αν θέλετε).
5. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.
6. Ρίξτε μερίδες ζύμης μεγέθους μιας κουταλιάς της σούπας στο έτοιμο ταψί. Το γεγονός τα περίπου ένα εκατοστό μεταξύ τους για να απλωθούν κατά το ψήσιμο.
7. Πιέστε απαλά κάθε μπισκότο με ένα πιρούνι για να δημιουργήσετε ένα σταυρωτό μοτίβο.
8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 12-15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι άκρες.
9. Μόλις ψηθούν, αφαιρέστε τα μπισκότα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν στο ταψί για λίγα λεπτά.
10. Μεταφέρετε τα μπισκότα σε μια σχάρα και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς πριν τα σερβίρετε.

Χρόνος προετοιμασίας

Η προετοιμασία για αυτά τα υγιεινά μπισκότα με αλεύρι ρεβιθιού διαρκεί περίπου 15 λεπτά. Ο χρόνος ψησίματος είναι περίπου 12-15 λεπτά, με αποτέλεσμα ο συνολικός χρόνος που χρειάζεται για αυτήν τη συνταγή να είναι περίπου 30 λεπτά.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

Για να δείτε τα καλύτερα αποτελέσματα με αυτήν τη συνταγή, ακολουθούν μερικές συμβουλές:
– Χρησιμοποιήστε υλικά υψηλής ποιότητας για καλύτερη γεύση.
– Κοσκινίστε το αλεύρι ρεβιθιού για να αφαιρέσετε τυχόν σβόλους και να αποκτήσετε πιο λεία υφή.
– Προσθέστε μια πρέζα κανέλα ή μοσχοκάρυδο για μια επιπλέον έκρηξη γεύσης.
– Αν προτιμάτε ένα πιο γλυκό μπισκότο, αυξήστε την ποσότητα του σιροπιού σφενδάμου με βάση τις γευστικές σας προτιμήσεις.
– Αποθηκεύστε τα μπισκότα σε αεροστεγές δοχείο για να διατηρήσετε τη φρεσκάδα τους.

Τώρα που έχετε όλες τις, φορέστε την ποδιά σας, μαζέψτε τα υλικά σας και ξεκινήστε το ψήσιμο!

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
150

Συνολικό Λίπος
8g

Κορεσμένα λιπαρά
5 g

Χοληστερόλη
0 mg

Νάτριο
120 mg

Συνολικοί υδατάνθρακες
18g

Διαιτητικές ίνες
2g

Σάκχαρα
6g

Πρωτεΐνη
3g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Αυτά τα υγιεινά μπισκότα από αλεύρι ρεβιθιού μπορούν να σερβιριστούν ως ένα υπέροχο σνακ μόνα τους ή να συνδυαστούν με ένα ζεστό φλιτζάνι τσάι ή καφέ. Για μια επιπλέον πινελιά, μπορείτε να τα πασπαλίσετε ελαφρά με τη ζάχαρη άχνη ή να περιηγηθείτε από πάνω σε λιωμένη μαύρη σοκολάτα. Αυτά τα μπισκότα είναι επίσης ένα τέλειο δώρο όταν παρουσιάζονται σε ένα όμορφο τυλιγμένο κουτί ή βάζο.

Αν αναζητάτε εναλλακτικές επιλογές, μπορείτε να απολαύσετε αυτά τα μπισκότα μαζί με φρέσκα μούρα, κομμένα σε φέτες ή μια κούκλα ελληνική γιαούρτι για πρόσθετη υφή και γεύσεις.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε τα υγιεινά μπισκότα από αλεύρι ρεβιθιού φρέσκα, αποθηκεύστε τα σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για έως και μία εβδομάδα. Εάν θέλετε να παρατείνετε τη διάρκεια της ζωής τους, μπορείτε να βάλετε στο ψυγείο για έως και δύο εβδομάδες ή να καταψύξετε για έως και τρεις μήνες. Φροντίστε να χωρίσετε τις στρώσεις με λαδόκολλα για να μην κολλήσουν.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Αυτά τα υγιεινά μπισκότα από αλεύρι ρεβιθιού δεν είναι μόνο μια νόστιμη απόλαυση αλλά προσφέρουν και πολλά πράγματα για την υγεία. Το αλεύρι ρεβιθιού είναι γεμάτο με πρωτεΐνες, διαιτητικές ίνες και βασικά θρεπτικά συστατικά. Είναι χωρίς γλουτένη, καθιστώντας το κατάλληλο για άτομα με ευαισθησία στη γλουτένη ή κοιλιοκάκη. Το αλεύρι ρεβιθιού έχει επίσης χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, ο οποίος βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Το λάδι καρύδας, που χρησιμοποιείται σε αυτή τη συνταγή, περιέχει υγιή λίπη που μπορεί να βελτιώσει την υγεία της καρδιάς και να υποστηρίξει τη λειτουργία του εγκεφάλου. Έχει επίσης αντιμικροβιακές δαπάνες και μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Το σιρόπι σφενδάμου, ένα φυσικό γλυκαντικό, προσφέρει πλούσια γεύση χωρίς την ανάγκη ραφιναρισμένων σακχάρων. Περιέχει αντιοξειδωτικά και μετάλλα όπως μαγγάνιο και ψευδάργυρο.

Τα κομμάτια μαύρης σοκολάτας όχι μόνο προσθέτουν νόστιμη γεύση αλλά προσφέρουν και για την υγεία. Η μαύρη σοκολάτα είναι γνωστή για την υψηλή περιεκτικότητά της σε αντιοξειδωτικά, που μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία από το οξειδωτικό στρες και στη μείωση της φλεγμονής. Μπορεί επίσης να βελτιώσει την υγεία της καρδιάς και να βελτιώσει τη διάθεση.

Οι ψιλοκομμένοι ξηροί καρποί, αν προστεθούν στη συνταγή, συμβάλλουν σε υγιή λίπη, πρωτεΐνες και διάφορες βιταμίνες και μετάλλα. Οι ξηροί καρποί σχετίζονται με χαμηλότερους κινδύνους καρδιακών παθήσεων και μπορούν να βοηθήσουν στη διαχείριση του βάρους.

Ενα σωματώνοντας αυτά τα θρεπτικά συστατικά στη συνταγή, μπορείτε να κάνετε μια νόστιμη αποκομίζοντας τα δεδομένα για την υγεία που προσφέρουν.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας αρέσει αυτή η συνταγή για υγιεινά μπισκότα από Ρεβυθάλευρο, ίσως σας αρέσει επίσης:

  1. Μπισκότα φυστικοβούτυρου χωρίς γλουτένη: Αντικαταστήστε το αλεύρι ρεβιθιού με ένα μείγμα αλευριού χωρίς γλουτένη και ενσωματώστε το φυστικοβούτυρο για μια γεύση από ξηρούς καρπούς.
  2. Μπισκότα σταφίδας βρώμης: Συνδυάστε αλεύρι ρεβιθιού με τυλιγμένη βρώμη, σταφίδες και ζεστά μπαχαρικά για μια ανακουφιστική και υγιεινή απόλαυση.
  3. Μπισκότα Vegan Chocolate Chip: Φτιάξτε αυτά τα μπισκότα από ολοκλήρου φυτικής προέλευσης χρησιμοποιώντας vegan κομματάκια σοκολάτας και αντικαθιστώντας το λάδι καρύδας με το βούτυρο.

Εξερευνήστε αυτές τις παραλλαγές για να βρείτε πιο απολαυστικές και πιο υγιεινές συνταγές για μπισκότα για να ικανοποιήσετε τις λιγούρες σας.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Η έμπνευση για αυτήν τη συνταγή για υγιεινά μπισκότα από αλεύρι ρεβιθιού προέρχεται από την αυξανόμενη τάση ενσωμάτωσης εναλλακτικών αλεύρων στο ψήσιμο. Σημαντικοί μάγειρες και πηγές τροφίμων που έχουν συμβάλει σε αυτό το κίνημα περιλαμβάνουν:
– Deliciously Ella: Γνωστή για τις φυτικές συνταγές της, η Ella Woodward έχει μοιραστεί ιδέες ψησίματος και vegan που χωρίς πολλές εναλλακτικές αλεύριες.
– Minimalist Baker: Αυτό το δημοφιλές blog τροφίμων επικεντρώνεται σε απλές αλλά γευστικές συνταγές, πειραματιζόμενος συχνά με μοναδικά συστατικά όπως το αλεύρι ρεβιθιού.
– Φιλόδοξη Κουζίνα: Η Monique Volz προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υγιεινών και νόστιμων συνταγών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που καλύπτουν συγκεκριμένες διατροφικές απαιτήσεις, όπως επιλογές χωρίς γλουτένη και χωρίς γαλακτοκομικά.

Αντλώντας έμπνευση από αυτές τις διάφορες πηγές τροφίμων, μπορούμε να δημιουργήσουμε καινοτόμες και θρεπτικές συνταγές, όπως αυτά τα υγιεινά μπισκότα από αλεύρι ρεβιθιού, που καλύπτουν διαφορετικές διατροφικές προτιμήσεις διατηρώντας εξαιρετική γεύση και ποιότητα.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button