Εύκολες συνταγές

Συνταγή κρέμας νερού

Σχετικά με τη συνταγή

Καλώς ήρθατε στην κουζίνα μου, όπου θα μοιραστώ μαζί σας μια εξαιρετική και μοναδική συνταγή γλυκού: Κρέμα νερού! Αυτή η απολαυστική λιχουδιά συνδυάζει την απαλότητα της κρέμας με μια αναζωογονητική πινελιά. Είναι μια τέλεια απόλαυση για εκείνες τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού που λαχταράτε κάτι ελαφρύ και δροσερό. 🍨💦

Συστατικά

Ας ξεκινήσουμε αναφέροντας τα συστατικά που θα χρειαστούμε για αυτή τη λαχταριστή κρέμα νερού:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Ποσότητα
Συστατικό

4 φλιτζάνια
Νερό

1 φλιτζάνι
Ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας
άμυλο καλαμποκιού

4
Κρόκοι αυγών

1 φλιτζάνι
Γάλα

1 κουταλάκι του γλυκού
Εκχύλισμα βανίλιας

Μια πρέζα
Αλάτι

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να προετοιμάσετε αυτήν την κρέμα νερού, συγκεντρώστε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:

  • Μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα
  • Χτυπάμε
  • Μπολ ανάμειξης
  • Σίτα με λεπτό πλέγμα
  • Μικρά ανθεκτικά στη θερμότητα μπολ ή πιάτα σερβιρίσματος
  • Ψυγείο

Τώρα που τα έχουμε όλα έτοιμα, ας βουτήξουμε στη διαδικασία προετοιμασίας!

Προετοιμασία

  1. Σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα ανακατεύουμε το νερό και τη ζάχαρη. Το τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.
  2. Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανάμειξης, χτυπήστε μαζί το άμυλο καλαμποκιού και τους κρόκους αυγών μέχρι να ενωθούν καλά.
  3. Ρίξτε σιγά σιγά το γάλα στο μείγμα των κρόκων του αυγού ενώ ανακατεύετε συνεχώς. Αυτό το βήμα βοηθά να μετριαστούν τα αυγά και να αποτραπεί το ανακάτεμα όταν προστεθούν αργότερα στο καυτό υγρό.
  4. Προσθέστε σταδιακά το μείγμα του κρόκου αυγού στην κατσαρόλα με το ζαχαρούχο νερό, ανακατεύοντας συνεχώς για να διασφαλιστεί η ομοιόμορφη ενσωμάτωση.
  5. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα του μείγματος σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει και να καλύψει το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Αυτή η διαδικασία διαρκεί συνήθως περίπου 5-7 λεπτά.
  6. Μόλις πήξει, αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και στραγγίστε την κρέμα μέσα από ένα σουρωτήρι με λεπτό πλέγμα για να εξασφαλίσετε μια λεία υφή.
  7. Ανακατεύουμε το εκχύλισμα βανίλιας και μια πρέζα αλάτι, αφήνοντάς του ένα τελευταίο σύρμα για να ενσωματωθούν ομοιόμορφα οι γεύσεις.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο συνολικός χρόνος προετοιμασίας αυτής της συνταγής κρέμας νερού είναι περίπου 25 λεπτά. Περιλαμβάνει τον χρόνο που απαιτείται για τη συλλογή των υλικών, την προετοιμασία του μείγματος κρέμας και το αφήστε το να κρυώσει πριν το σερβίρετε.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

🌟 Συμβουλή 1: Ενώ μαγειρεύετε το μείγμα κρέμας, φροντίστε να ανακατεύετε συνεχώς για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας και να σχηματίσει σβόλους.

🌟 Συμβουλή 2: Για μια επιπλέον πινελιά κομψότητας, μπορείτε να στραγγίσετε την κρέμα πολλές φορές για να επιτύχετε μια εξαιρετικά λεία συνοχή.

🌟 Συμβουλή 3: Για να βελτιώσετε τη γεύση, σκεφτείτε να εμποτίσετε το γάλα με τα αγαπημένα σας πρόσθετα, όπως ξυλάκια κανέλας ή ξύσμα εσπεριδοειδών.

Τώρα που η κρέμα νερού μας είναι έτοιμη, ας εξερευνήσουμε τις θρεπτικές της αξίες ανά μερίδα!

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Ακολουθεί μια ανάλυση των κατά προσέγγιση θρεπτικών αξιών για μία μερίδα κρέμας νερού:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
220

Συνολικό Λίπος
5 g

Χοληστερόλη
180 mg

Νάτριο
80 mg

Συνολικοί υδατάνθρακες
40 g

Πρωτεΐνη
4g

Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι τιμές ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τις συγκεκριμένες μάρκες και τις ποσότητες που χρησιμοποιούνται.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να σερβίρετε αυτή την υπέροχη κρέμα νερού, μπορείτε να τη ρίξετε σε μικρά ανθεκτικά στη θερμότητα μπολ ή σε πιάτα σερβιρίσματος. Για μια κομψή παρουσίαση, σκεφτείτε να γαρνίρετε κάθε μερίδα με ένα πασπάλισμα μοσχοκάρυδο ή ένα φρέσκο ​​φύλλο μέντας. Μπορείτε επίσης να το σερβίρετε παγωμένο με μια πλευρά από φρούτα εποχής για πρόσθετη φρεσκάδα και χρώμα.

Συνθήκες αποθήκευσης

Η κρέμα με νερό απολαμβάνετε καλύτερα όταν είναι φρεσκοφτιαγμένη. Αν σας περισσέψει, φυλάξτε τα σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και 2 ημέρες. Ωστόσο, έχετε υπόψη σας ότι η υφή μπορεί να αλλάξει ελαφρώς κατά την ψύξη.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Αυτή η συνταγή κρέμας νερού συνδυάζει συστατικά που προσφέρουν ορισμένα οφέλη για την υγεία. Οι κρόκοι αυγών παρέχουν απαραίτητα θρεπτικά συστατικά όπως πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα. Το γάλα συμβάλλει στο ασβέστιο, τη βιταμίνη D και την πρωτεΐνη για την υποστήριξη της υγείας των οστών. Το νερό παίζει ζωτικό ρόλο στην ενυδάτωση, ενώ το καλαμποκάλευρο προσθέτει μια πινελιά πάχους χωρίς να προσθέτει υπερβολικές θερμίδες. Το εκχύλισμα βανίλιας ενισχύει το γευστικό προφίλ και μπορεί να προσφέρει μια αίσθηση χαλάρωσης.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε η αναζωογονητική γεύση της κρέμας νερού, ίσως θέλετε να εξερευνήσετε αυτές τις παρόμοιες συνταγές:

  1. Κρέμα καρύδας: Αντικαταστήστε το νερό της συνταγής με γάλα καρύδας για μια τροπική ανατροπή στην παραδοσιακή κρέμα.
  2. Κρέμα λεμονιού: Προσθέστε φρεσκοστυμμένο χυμό και ξύσμα λεμονιού στο μείγμα κρέμας για μια πικάντικη και ζουμερή παραλλαγή.
  3. Κρέμα πράσινου τσαγιού Matcha: Εγχύστε το γάλα με σκόνη πράσινου τσαγιού matcha πριν το προσθέσετε στο μείγμα κρέμας για ένα ζωντανό και γευστικό επιδόρπιο.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η απολαυστική συνταγή κρέμας νερού αντλεί έμπνευση από διάσημους σεφ ζαχαροπλαστικής όπως ο Pierre Hermé και ο Dominique Ansel. Η καινοτόμος προσέγγισή τους στα επιδόρπια και η αφοσίωσή τους στη δημιουργία μοναδικών γευστικών συνδυασμών έχουν επηρεάσει το δικό μου γαστρονομικό ταξίδι. Έχω εμπνευστεί από τις τεχνικές τους και τις προσάρμοσα για να δημιουργήσω αυτή τη συνταγή με φρέσκια κρέμα νερού που σίγουρα θα εντυπωσιάσει.

Τώρα ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε τη δική σας γαστρονομική περιπέτεια και να ανακαλύψετε τη χαρά της παρασκευής αυτής της εξαιρετικής κρέμας νερού. Απολαύστε τη διαδικασία δημιουργίας και απόλαυσης αυτού του απολαυστικού γλυκού και μη διστάσετε να προσθέσετε τη δική σας προσωπική πινελιά. Καλό μαγείρεμα! Καλή όρεξη! 🍮👩‍🍳

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button