Εύκολες συνταγές

Συνταγή κρέμας νερού με φρούτα

Συνταγή κρέμας νερού με φρούτα

Σχετικά με τη συνταγή

Αφεθείτε στη δροσερή και απολαυστική συνταγή Water Custard with Fruit που θα ενθουσιάσει τους γευστικούς σας κάλυκες. Αυτό το επιδόρπιο είναι ένα τέλειο μείγμα από κρεμώδη κρέμα και ζουμερά φρούτα, δημιουργώντας μια αρμονική συμφωνία γεύσεων και υφών. Η λεία και η βελούδινη κρέμα εμποτισμένη με αρωματική ουσία βανίλιας σχηματίζει τη βάση, ενώ μια ποικιλία από ζωντανή εποχή προσθέτει μια έκρηξη φρεσκάδας. Είτε διοργανώνετε ένα δείπνο είτε απλά λαχταράτε κάτι γλυκό, αυτή η εξαίσια συνταγή είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει τόσο τους καλεσμένους σας όσο και τον ουρανίσκο σας.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Συστατικά
Ποσότητα

Νερό
500 ml

Ζάχαρη
200 g

άμυλο καλαμποκιού
50 g

Κρόκοι αυγών
4

Εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού

Ποικιλίες φρούτων
Όπως επιθυμείτε

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να δημιουργήσετε το Water Custard with Fruit, θα φτιάξετε τα απαραίτητα εργαλεία και συστατικά:

  • Μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα
  • Χτυπάμε
  • Μπολ ανάμειξης
  • Μεζούρες και κουτάλια
  • Ποτήρια ή μπολ σερβιρίσματος
  • Μαχαίρι και ξύλο κοπής
  • εποχιακά φρούτα όπως μούρα, ακτινίδιο, μάνγκο και σταφύλια

Προετοιμασία

Βήμα 1:

Σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους, βράστε νερό σε μέτρια φωτιά.

Βήμα 2:

Σε ένα μπολ ανάμειξης, χτυπήστε μαζί τη ζάχαρη και το καλαμποκάλευρο μέχρι να ενωθούν καλά.

Βήμα 3:

Προσθέστε τους κρόκους των αυγών στο μείγμα ζάχαρης και καλαμποκιού, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει λείος και κρεμώδες.

Βήμα 4:

Ρίξτε αργά το ζεστό νερό στο μείγμα των κρόκων αυγού, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην πήξει.

Βήμα 5:

Επιστρέφετε το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει σε μια υφή σαν κρέμα. Αυτό θα διαρκέσει περίπου 5-7 λεπτά.

Βήμα 6:

Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατέψτε το εκχύλισμα βανίλιας, διασφαλίζοντας ότι έχει ενσωματωθεί ομοιόμορφα.

Βήμα 7:

Αφήστε την κρέμα να κρυώσει ελαφρώς πριν μεταφέρετε σε ποτήρια ή μπολ σερβιρίσματος.

Βήμα 8:

Όσο κρυώνει η κρέμα, πλύνετε και ετοιμάστε τα διάφορα φρούτα κόβοντάς τα ή κόβοντάς τα σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς.

Βήμα 9:

Μόλις κρυώσει η κρέμα, τακτοποιήστε τα έτοιμα φρούτα πάνω από την κρέμα με έναν αισθητικά ευχάριστο τρόπο.

Χρόνος προετοιμασίας

Η προετοιμασία αυτής της συνταγής Water Custard with Fruit διαρκεί περίπου 20 λεπτά για την κρέμα και άλλα 10 λεπτά για τη συναρμολόγηση του πιάτου.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

Για να κάνετε μια λεία υφή κρέμας, φροντίστε να χτυπήσετε καλά τη ζάχαρη, το άμυλο καλαμποκιού και τους κρόκους αυγών μαζί. Όταν προσθέτετε ζεστό νερό στο μείγμα, το ρίχνετε σιγά σιγά ενώ ανακατεύετε συνεχώς για να αποφύγετε τυχόν σβόλους. Είναι σημαντικό να ανακατεύετε συνεχώς την κρέμα κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας και να σχηματίσει σβόλους. Θυμηθείτε να αφήσετε την κρέμα να κρυώσει ελαφρώς πριν προσθέσετε τα φρούτα, καθώς η υπερβολική θερμότητα μπορεί να κάνει τα μαλλιά να μαλακώσουν.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικά συστατικά
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
250

Συνολικό Λίπος
5 g

Υδατάνθρακες
45 g

Πρωτεΐνη
4g

Ίνα
3g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Σερβίρετε το Water Custard with Fruit παγωμένο για μια αναζωογονητική εμπειρία γλυκού. Μπορείτε να γαρνίρετε κάθε μερίδα με ένα κλαδάκι φρέσκιας μέντας ή ένα πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη για να προσθέσετε μια κομψή πινελιά. Αυτό το επιόρπιο μπορείτε να το κάνετε αυτό ή να συνδυάσετε με άλλες γλυκές λιχουδιές, όπως μπισκότα με κουλούρια ή μια μπάλα παγωτό βανίλια. Για μια πιο παρακμιακή παρουσίαση, μπορείτε επίσης να περιγράψετε μια σάλτσα φρούτων όπως βατόμουρο ή μάνγκο πάνω από την κρέμα.

Συνθήκες αποθήκευσης

Αποθηκεύστε τυχόν υπολείμματα Water Custard with Fruit σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και 2 ημέρες. Ωστόσο, είναι καλύτερο να απολαμβάνετε φρέσκο ​​​​για να κάνετε τις ζωηρές γεύσεις και τις υφές των φρούτων.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Αυτή η συνταγή Κρέμα Νερού με Φρούτα προσφέρει έναν απολαυστικό συνδυασμό γεύσης και πλεονεκτημάτων για την υγεία. Η βάση της κρέμας παρέχει μια καλή πηγή πρωτεΐνης από τους κρόκους των αυγών, οι οποίοι είναι πλούσιοι σε απαραίτητα αμινοξέα που είναι απαραίτητα για το χτίσιμο και την επιδιόρθωση των ιστών. Επιπλέον, η ποικιλία εποχιακών φρούτων προσθέτει μια θρεπτική γροθιά. Τα μούρα, όπως οι φράουλες και τα βατόμουρα, είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην προστασία από το οξειδωτικό στρες και προάγουν τη μεγάλη ευεξία. Τα ακτινίδια είναι μια φανταστική πηγή βιταμίνης C, γνωστή για τις ιδιότητες του ανοσοποιητικού και τη σύνθεση κολλαγόνου. Τα μάνγκο συμβάλλουν σε μια υγιή δόση βιταμινών Α και Ε, προάγοντας την υγεία του δέρματος και υποστηρίζοντας την όραση. Τα σταφύλια προσφέρουν ρεσβερατρόλη, μια ένωση που σχετίζεται με την υγεία της καρδιάς.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε η συνταγή Water Custard with Fruit, ίσως σας αρέσει να εξερευνήσετε αυτές τις παρόμοιες συνταγές:

  1. Κρεμώδης φρουτοσαλάτα: Ένας συνδυασμός φρέσκων φρούτων σε συνδυασμό με ένα κρεμώδες dressing για μια απολαυστική και υγιεινή επιλογή επιδορπίου.

  2. Πουτίγκα Chia Coconut: Ένα επιδόρπιο φιλικό προς τους vegan φτιαγμένο με γάλα καρύδας, σπόρους chia και με τα αγαπημένα σας φρούτα.

  3. Berry Parfait: Οι στρώσεις από γιαούρτι, γκρανόλα και ανάμειξη μούρα μια οπτική ελκυστική και λαχταριστή απόλαυση.

  4. Τάρτα φρούτων: Μια βουτυρώδης κρούστα γεμάτη με κρέμα βανίλιας και από πάνω από μια σειρά από φρέσκα φρούτα, που την καθιστούν ιδανική επιλογή σε κάθε συγκέντρωση.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή Water Custard with Fruit αντλεί έμπνευση από διάφορους ειδικούς στη μαγειρική που έχουν κατακτήσει την τέχνη των συνδυασμών γεύσεων και υφών. Σεφ όπως ο Gordon Ramsay η Nigella Lawson έχουν επιδείξει τη δημιουργικότητά τους και αναπτύσσουν καινοτόμα επιδόρπια που ενσωματώνουν φρέσκα κρέμα και στοιχεία που μοιάζουν με. Η τεχνογνωσία τους χρησιμεύει ως οδηγός για τη δημιουργία αυτού του εξαίσιου γλυκού που φέρνει χαρά τόσο στα μάτια όσο και στους γευστικούς κάλυκες.

Μπείτε λοιπόν στην κουζίνα με αυτοπεποίθηση και ξεκινήστε μια γαστρονομική περιπέτεια με τη συνταγή Water Custard with Fruit. Αφήστε τη λαχταριστή κρέμα και τα ζωντανά μαλλιά να σας μεταφέρουν σε έναν κόσμο γλυκιάς απόλαυσης. Απολαύστε τις αναζωογονητικές γεύσεις, τα θρεπτικά συστατικά και την ικανοποίηση της δημιουργίας ενός αριστουργήματος που θα αφήσει μια μόνιμη εντύπωση στους καλεσμένους και τους αγαπημένους σας. Καλή όρεξη! 🍮🥝🍇

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button