Εύκολες συνταγές

Συνταγή για φλιτζάνια γιαουρτιού Angelic Plum

Σχετικά με τη συνταγή

Αφεθείτε στις παραδεισένιες γεύσεις της συνταγής μας για Κύπελλα γιαουρτιού Αγγελικό Δαμάσκηνο. Αυτό το απολαυστικό επιδόρπιο είναι ένας τέλειος συνδυασμός από βελούδινη κομπόστα δαμάσκηνου, κρεμώδες ελληνικό γιαούρτι και τραγανή γκρανόλα. Με τη λεπτή ισορροπία της γλυκύτητας και της ξινής της, αυτή η συνταγή είναι βέβαιο ότι θα ικανοποιήσει το γλυκό σας, ενώ θα διατηρήσει ελαφρύ και αναζωογονητικό.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Ποσότητα
Συστατικό

4
Φρέσκα δαμάσκηνα

1/4 φλιτζάνι
Ζάχαρη

1/2 κουταλάκι του γλυκού
Εκχύλισμα βανίλιας

2 φλιτζάνια
Ελληνικό γιαούρτι

1 φλιτζάνι
Granola

Φύλλα μέντας (για γαρνίρισμα)

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να προετοιμάσετε τα φλιτζάνια μας γιαουρτιού Angelic Plum, θα προετοιμάσετε τα απαραίτητα εργαλεία και συστατικά:

  • Σανιδική κοπής και μαχαίρι
  • Μέτρια κατσαρόλα
  • Ξύλινο κουτάλι
  • Μεζούρες και κουτάλια
  • Μπολ ανάμειξης
  • Χτυπάμε
  • Ποτήρια ή μπολ σερβιρίσματος
  • Κουτάλι για στρώση
  • Ψυγείο

Προετοιμασία

1. Ξεκινήστε πλένοντας και κόβοντας σε φέτες τα φρέσκα δαμάσκηνα. Αφαιρέστε τα κουκούτσια και αφήστε τα στην άκρη.
2. Σε μια μέτρια κατσαρόλα, συνδυάστε τα δαμάσκηνα σε φέτες, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν τα δαμάσκηνα και να διαλυθούν η ζάχαρη. Αυτό θα διαρκέσει περίπου 10 λεπτά.
3. Μόλις ψηθεί, αφαιρούμε την κομπόστα δαμάσκηνου από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
4. Σε ένα μπολάμε το ελληνικό γιαούρτι μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες.
5. Στρώστε την κομπόστα δαμάσκηνου, το ελληνικό γιαούρτι και τη γκρανόλα σε ποτήρια ή μπολ σερβιρίσματος. Ξεκινήστε με μια κουταλιά κομπόστα δαμάσκηνου στο κάτω μέρος, ακολουθώντας μια στρώση ελληνικό γιαούρτι και τελειώστε με μια πασπαλισμένη γκρανόλα από πάνω.
6. Επαναλάβετε τη διαδικασία στρώσης μέχρι να χρησιμοποιήσετε όλα τα υλικά, τελειώνοντας με ένα γενναιόδωρο πασπάλισμα γκρανόλας.
7. Γαρνίρετε κάθε φλιτζάνι γιαουρτιού Angelic Plum με ένα φρέσκο ​​φύλο μέντας για μια νότα κομψότητα.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για τα φλιτζάνια μας γιαουρτιού Angelic Plum είναι περίπου 20 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει το πλύσιμο και το κόψιμο σε φέτες των δαμάσκηνων, το μαγείρεμα της κομπόστας δαμάσκηνου, το χτύπημα του ελληνικού γιαουρτιού και τη συναρμολόγηση του γλυκού.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

[Δεν υπάρχουν συστάσεις αλλαγής συστατικών για τους vegans καθώς αυτή η συνταγή είναι κατάλληλη για αυτούς.]

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Για την κομπόστα δαμάσκηνου, μπορείτε να προσαρμόσετε τη γλυκιά προσθήκη προσθέτοντας περισσότερη ή λιγότερη ζάχαρη σύμφωνα με τις γευστικές σας προτιμήσεις.
– Φροντίστε να αφήσετε την κομπόστα δαμάσκηνου να κρυώσει τελείως πριν την στρώσετε με το ελληνικό γιαούρτι για να μην γίνει ρευστό το γιαούρτι.
– Μη διστάσετε να πειραματιστείτε με διαφορετικές γεύσεις ελληνικού γιαουρτιού, όπως μέλι ή βανίλια, για να προσθέσετε περισσότερο βάθος στο επιδόρπιο.
– Προσαρμόστε τα φλιτζάνια γιαουρτιού Angelic Plum προσθέτοντας πρόσθετες επικαλύψεις όπως αμύγδαλα σε φέτες ή φρέσκα μούρα για επιπλέον υφή και γεύση.
– Σερβίρετε το γλυκό παγωμένο για την καλύτερη γεύση και υφή.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσότητα ανά μερίδα

Θερμίδες
250

Πρωτεΐνη
10 g

Παχιά
6g

Υδατάνθρακες
40 g

Ίνα
4g

Ζάχαρη
26g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να βελτιώσετε την παρουσίαση των φλυτζανιών γιαουρτιού Angelic Plum, μπορείτε να σερβίρετε σε κομψά γυαλιά σκεύη ή μπολ για επιδόρπιο. Προσθέστε ένα κλαδάκι φρέσκιας μέντας πάνω από κάθε φλιτζάνι για ένα έντονο χρώμα και φρεσκάδα.

Όσον αφορά τις πλευρικές εναλλακτικές, μπορείτε να συνδυάσετε αυτό το απολαυστικό επιδόρπιο με ένα τραγανό μπισκότο ή μπισκότο κουλουράκι. Η βουτυρώδης υφή του μπισκότου συμπληρώνει υπέροχα τις κρεμώδες γιαούρτι και τη γλυκιά κομπόστα δαμάσκηνου.

Συνθήκες αποθήκευσης

Μπορείτε να αποθηκεύσετε τα φλιτζάνια γιαουρτιού Angelic Plum στο ψυγείο για έως και 2 ημέρες. Ωστόσο, είναι καλύτερο να καταναλώνετε μέσα σε 24 ώρες για να κάνετε τη βέλτιστη γεύση και τη γεύση.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

– Τα δαμάσκηνα είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά που μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της πέψης και στην προώθηση της γενικής υγείας. Παρέχουν επίσης βιταμίνες Α και C, οι οποίες υποστηρίζουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού.
– Το ελληνικό γιαούρτι είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και ασβεστίου, πρέπει για τη διατήρηση των γερών οστών και μυών. Περιέχει επίσης προβιοτικά που συμβάλλουν σε ένα υγιές έντερο.
– Η Granola προσθέτει φυτικές ίνες στη συνταγή, βοηθώντας την πέψη και προάγοντας τον κορεσμό.

Παρόμοιες συνταγές
  • Berry Bliss Parfait: Αντικαταστήστε την κομπόστα δαμάσκηνου με ένα μείγμα από φρέσκα μούρα, όπως φράουλες, βατόμουρα και σμέουρα. Στρώστε τα μούρα με ελληνικό γιαούρτι και γκρανόλα για μια πολύχρωμη και πλούσια σε αντιοξειδωτικά απόλαυση.

  • Μπολ Smoothie Tropical Delight: Ανακατέψτε κατεψυγμένο μάνγκο, ανανά και μπανάνα με γάλα καρύδας για να δημιουργήσετε μια κρεμώδη βάση smoothie. Συμπληρώστε με ελληνικό γιαούρτι, κομμένα τροπικά φρούτα, όπως ακτινίδιο και παπάγια, και πασπαλίστε ψημένες νιφάδες καρύδας για μια γεύση παραδείγματος.

  • Citrus Sunrise Salad: Συνδυάστε κομμάτια ζουμερά πορτοκάλια και γκρέιπφρουτ σε ένα μπολ. Περιχύστε τα με μέλι και πασπαλίστε μερικά φύλλα μέντας για μια δροσερή και ζωντανή φρουτοσαλάτα. Σερβίρετε το μαζί με ένα κουτάκι ελληνικό γιαούρτι για περισσότερη κρεμώδη υφή.

  • Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

    Η έμπνευση για τα φλιτζάνια μας γιαουρτιού Angelic Plum προέρχεται από την επιθυμία να δημιουργήσουμε ένα ελαφρύ και κομψό επιδόρπιο που ενσωματώνει ανθρώπους εποχής. Αντλώντας επιρροή από διάσημους σεφ όπως οι Yotam Ottolenghi και Nigella Lawson, στοχεύαμε να συνδυάσουμε την απλότητα των επιδορπίων με βάση το γιαούρτι με τη φυσική γλυκύτητα των δαμάσκηνων.

    Εμποτίζοντας τη συνταγή με υπέροχες γεύσεις και υφές, προσπαθήστε να προκαλέσουμε μια αίσθηση απόλαυσης, διατηρώντας παράλληλα μια υγιή ισορροπία. Ελπίζουμε ότι αυτή η συνταγή φέρνει χαρά στους γευστικούς σας καλούς και σας προσπαθεί να εξερευνήσετε τον κόσμο των δημιουργικών γαστρονομικών απολαύσεων. Απολαύστε!

    Related Articles

    Αφήστε μια απάντηση

    Back to top button